left-arrow

/

right-arrow
 

Multimedija

FOTOGRAFIJE VIDEO
Nema dodatih videa
Učitaj još

O nama

Snaga je u nama je kampanja Privredne komore Crne Gore, koja za cilj ima širenje svijesti o veličini, snazi i značaju privrede Crne Gore.

Želimo povećati povjerenje u kvalitet domaćih proizvoda i usluga, kao i stimulisati njihovu kupovinu, čime se u kontinuitetu stimuliše razvoj privrede.

Vjerujemo u domaće privrednike i snagu žena, te ih ohrabrujemo da se upuste u preduzetničke vode. Smatramo da je posebno važno prikazati crnogorsku privredu kao partnera stranim i domaćim investitorima, što će dodatno unaprijediti cjelokupni poslovni ambijent u Crnoj Gori i doprinijeti jačanju ekonomije.

Svjesni smo izazova i odgovornosti sa kojima se privrednici susrijeću, stoga je jedan od naših prioriteta da motivišemo mlade ljude da promovišu i razvijaju svoje inovativne ideje.

Privredna komora Crne Gore kao poslovna asocijacija crnogorske privrede, saveznik je u ovoj misiji kao servis u službi privrede i privrednika.

Zajedničkim snagama i uz predani rad, stvaramo dobro za Crnu Goru i društvo.

about-us
 

Finansiranje

financing

Finansiranje

Privredna komora kao poslovna asocijacija cjelokupne crnogorske privrede, nastoji da pruži privredi što veći broj informacija o dostupnim evropskim fondovima

Kroz realizaciju velikog broja međunarodnih projekata i široku mrežu partnera širom Evrope, promovišemo mogućnosti koje se nude različitim evropskim programima usmjerenim na podizanje kapaciteta i konkurentnosti privrede, ali i naše institucije kao servisa privrede. Cilj nam je da pružimo što više informacija o mehanizmima pomoći u finansiranju, kako bi zainteresovani pojedinci, organizacije i institucije, uključujući javni, privatni i nevladin sektor, mogli adekvatno iskoristiti podršku koja se nudi od strane Evropske unije.

Detaljnije
 

Plasirajte proizvod

Učešće Privredne komore Crne Gore na sajmovima je jedna od aktivnosti koja značajno doprinosi intenzivnijem uključivanju crnogorske privrede u međunarodne ekonomske tokove.

Komora svoje učešće na sajmovima koristi i za prezentovanje sopstvenih potencijala u zastupanju interesa crnogorske privrede kod međunarodnih organizacija iz sfere biznisa, partnerskih i ostalih inostranih privrednih komora, udruženja privrednika i samih stranih kompanija. Posebnu pažnju poklanjamo plasiranju domaćih proizvoda, kako na lokalnim tako i na inostranim sajmovima. Istovremeno, obezbjeđujemo visok nivo informisanosti crnogorskih kompanija o mogućnostima korišćenja ovih manifestacija kao podsticaja crnogorskoj ekonomiji.

Detaljnije
product
 

Umrežavanje

networking

Umrežavanje

Posvećeni smo održavanju intenzivnih kontakata sa kompanijama iz inostranstva i domaćim kompanijama, uz najviši nivo međusobnog informisanja i pružanja pomoći od strane Komore u redovnom poslovanju.

Stalnom razmjenom iskustava sa partnerskim komorama, kreiramo preduslove za razvoj privredne saradnje među državama i njihovim kompanijama članicama. Održavanjem online sastanaka, susreta, kao i organizacijom poslovnih foruma, radimo na širenju partnerske mreže na nivou komora, koja omogućava zajedničko učešće u programima i pružanje boljih usluga članicama. Doprinosimo osnaživanju saradnje između regionalnih i lokalnih preduzetnika, prepoznajući važnost udruženih potencijala. Zajedničkim djelovanjem želimo povećati povjerenje i potrošnju domaćih proizvoda, ali i unaprijediti poslovni ambijent u Crnoj Gori.

Detaljnije
 

Saradnja sa Vladom Crne Gore

Privredna komora Crne Gore kao institucija koja predstavlja servis crnogorskoj privredi, čvrsto je usmjerena na uspostavljanje i održavanje intenzivne saradnje sa Vladom Crne Gore i nadležnim ministarstvima.

Naš cilj je ostvarivanje ekonomske diplomatije Crne Gore, kroz analizu poslovanja pojedinačnih sektora i izazova sa kojima se suočavaju privredni subjekti. Kontinuiranom evaluacijom privrednog zakonodavstva, pružamo preporuke za unapređenje zakonodavnog okvira, te poslovnog ambijenta u cjelosti. Njegujući partnerski odnos državne administracije i privrede, radimo na stvaranju efikasnih mjera i instrumenata za pojednostavljenje administrativnih procedura, koje treba da doprinesu jačanju konkurentnosti crnogorske ekonomije.

Detaljnije
cooperation